Kako biti živčen?

...Zunaj sonce, splošno počutje dobro, krvni pritisk dokaj vredu.
Potem pa pride čas, ko se moraš odmajati proti faxu na kolokvij oz. izpit. Danes na ta veliki petek sem imela jaz ob 3h popoldne (zelo simbolična ura) kolokvij. Sama sebe sem prepričevala, da nisem živčna, čeprav je vse skupaj izgledalo nekako takole. Med vožnjo si na cesti le s kakimi 5 % misli, ostalo je nekje pri statističnih napakah. A
vto preparkiraš trikrat, ker ne najdeš dovolj finega parkinga in ker je pač ob petkih parking res bolj prazen (tako si lahko glavni na vasi). Prideš pred fax, se zicneš, odpreš zapiske, da bi ponovil, opaziš da si raztresen in greš po kavo. Naročiš kavo in jo na poti nazaj do klopce uspeš zliti po hlačah. Telovadiš s torbo, kavo in mapo, dokler obupano ne zavzdihneš in odložiš vsaj kave. Se namestiš in nastviš soncu, da posuši nesrečo od kave. Poslušaš blebetanje množice in začneš dvomiti v svoje znanje. Kaj pa če stavek začne razjedati možgane, utrip se pospeši. Zekaš kavo, opečeš jezik in se odmakneš od živčnih ljudi. Nakoncu pristaneš nekje v drugem hodniku, skušaš najti svoj mir in v miru prebrati še par zapiskov. Seveda izpadeš kot asocialen študent, ki nikoli in za nič na svetu ne bi delil svojih zapiskov. No to ni res...rade volje delim. No preden začneš pisat preveriš če je vse na svojem mestu. Tukaj lahko omenim, da plonkat ne znam. Pri plonkanju se mi simptomi podvojijo, tresoča pisava, pospešen utrip in nerodnost na kvadrat. Moja navada je da odpišem kar znam in se na hitro in predčasno poberem iz predavalnice. Spet izpadem ali kot piflar ali pa kot luzer. No tokrat mi je šlo, i guess brez večjih problemov. Preden se totalno odklopim izsilim še kak avto, nato pa sončna očala na nos in via happy hours weekeeeeend. 
Ljudje, kadar smo živčni, smo res smešni. Nekateri verižno kadijo, drugi izgubijo dar govora, sama osebno se ponavadi smejim tik preden doživim histerični napad. Aja najhujša oblika pa je, ko doživiš blank. To je bilo pa prejšni teden na izpitu...besno klikanje na svinčniku, krčenje in raztezanje možganskih celic...pa vseeno nič. Tudi to se zgodi, kaj čmo a nedede.
Take care:)

Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža