How to fight life?

Tegobe...kako se boriti z življenjskimi tegobami? Ko se dan začne malce zaspano s kavo v roki in končna s polno glavo in pospešenim utripom. Takrat se odpelješ na obisk k atu, ki bo konec meseca praznoval 89 let. Med pogovorom omeniš tudi pretečen polmaraton in on ti pove zgodbo o teku s polno bojno opremo v bataljonu. Hm mogoče pa stvari res niso tako črne kot včasih. Omeniš mu, da si lačen, ker je bila malica bolj na horuk in ti pove, da jih je včasih skos po malem zeblo ter so bili vedno malce lačni. Hm. In potem si zavrtiš svoj trenutni film, kjer moraš razbiti prašička, da lahko sfinanciraš vse hobije do konca leta. Včasih pa so tisto žogo nabijal v nedogled in bili veseli. Če so jo sploh, glede na to, da so bili prisiljeni v delo hočeš nočeš. In danes...hočeš nočeš si na zavodu. Diplomiran z vso izobrazbo. Ne jamraš in borbaš naprej. Si dolga leta gradbinec in potem moraš s piskrom v roki čakati topel obrok, brez evra v žepu. Si študent in ne dobiš zaposlitve, ker podjetja imajo raje še več študentov. Bolonski sistem še več študentov. Malo delo. Hilde. Pahorji. Ob večernem dnevniku bi najraje pojedel dozo pomirjeval in si napisal bolniško. Kako se boriti z življenjskimi tegobami? Dejstvo je, da se lahko ali vdaš ali pobereš in najdeš tista prokleta vrata za katerimi se skriva rešitev. Nič ni tako grozno in hudo, da ne bi moralo biti še bolj. Torej narediš plan do konca leta, kam vtakneš kakšen evro. In kaj narediti...biti nesrečen in zlagati na kup ali biti srečen v stvareh, ki so tvoja strast in malček potrpeti do naslednjega sonca? Karakterno bom vse prioritete postavila tako, da bom lahko prestavila svojo rit v drugo mesto ali pozimi v hribe. Na račun novih čevljev, fitnesa in podobnih bedarij. Kajti edino kar nas žene naprej je tisto malce discipline, ki si jo začrtamo. Poleg tega pa še strast do stvari, ki jo počnemo. David pravi, da je služba le vmesi postanek med potovanji. In decembra pa čeprav ves denar poženem za smučarijo ga pa bom. Potem pride žalostni januar z registracijo in vinjeto. Ampak ta januar pride vsako leto in vsako leto enako jamramo. In če pogledam nazaj ne zamenjam nobenega skurjenega decembra. In januarja mi ne bo žal nobenega dneva tega leta. Nobenega! Vsak dan pa čeprav depresiven je bil tu z razlogom. In žalostni januar...Fuck you!

Comments

  1. Lej, vem, da se glede tega ne strinjaš z mano, ampak včasih si moraš malce zatisnit oči pred stvarmi, ki jih imaš pred nosom. Veš, da dojemam svet relativno flegmatično z dokaj veliko mero optimizma. Ja, vsak zna imeti sem in tja kak črn dan. Nazadnje, ko sem fural depro si rekla naj se neham smilit sam sebi. Auč. Ja, pizda kaj ti je... a nisi moja prijateljica..? Sam v bistvu imaš prav. V takih momentih najlaže, najhitrejše sam sebe sestaviš nazaj v en kos. Pozornost drugih je seveda dobrodošla, samo jih je vseeno težko spustit blizu. Sploh če sam niti ne veš kaj ti je...
    Kaj je nauk zgodbe? Če dovoliš (tudi tu se ne strinjava, sam a ni v tem čar?), stvari se ne dogajajo z razlogom. Vsaj ne same od sebe. TI moraš poskrbeti, da bodo šle v pravo smer. Ane?
    xoxo

    ReplyDelete
  2. Maš prov...sama se najlažje povlečem nazaj v hišco in čakam da vihar mine, znam tud koga užalt. Haha sj zato smo tle, ko si na tlek te more en mal brcnt mal pa pol mal pobožat potem pa že nekako spelješ. Zdj sm prpravlena sfajtat ta november pa pospravt stvari pod streho pred zimo! :D Po pa šta če bit če bit!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža