Hit in Svetlana

Svetlana Makarovič je znana ljubiteljica mačk in strastna kadilka. V prvi vrsti seveda edinstvena slovenska umetnica, ki je svoj žig pustila na vseh področjih kulture. Osebno so njene pravljice nekaj najlepšega zapisanega v slovenskem jeziku. Danes zjutraj sem ujela intervju na radiju Hit. Kurja polt. Njeni odločni in samozavestni odgovori. Prepričanja in vrednote, ki jih zaščitniško brani in jih je čutiti v vsaki besedi in videti v njenih dejanjih. Ženska, ki se ne pusti zmesti. Ne boste jo pazili med kopico otrok in brez dlake na jeziku pove svoje mnenje o dogajanjih v državi. Ženska, ki se ne bo nikoli poročila, čeprav bi v življenju marsikaj spremenila.
Sama pravi, da je prenehala kaditi za 4 mesece, zaradi zobnih implantantov, vendar ker se je nepravično zredila za 6 kg, je razvado obudila nazaj. Kajenje je stvar glave.
Všeč mi je, da je mnenja, da mora ženska vedno imeti tančico skrivnosti. Obvezno! Ni potrebno, da njen dragi ve kdaj si brije noge ali ščipa nohte.
Poleg tega se zaveda dogajanj v državi. Ona in Violeta Tomič sta edini, ki sem jih videla, ki nista le prazno prikimavali, ampak dejansko pomagale pri kuhi obrokov za Vegradove delavce. To kar se dejansko dogaja je res žalostno : predraga ladja za 20 km obale, falcon v hangarju, hilda na prostosti in podobna jajca. Verjetno smo za Irsko na vrsti mi za pomoč.
Intervju bo na Hitovi strani...Svetlana je res nekaj posebnega, vredna spoštovanja! Upam, da nikoli ne izgubi tega čara!

Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža