Subject: Kuhinja

Kuhinja je poleg kopalnice en najbolj zakompliciranih in dragih prostorov. Najprej greš v izvidnico in po 2 urah obupaš, ker je vse tu mač drago ali enostavno bedno zrisano ali pa pač grdo. Priznam da sama sebi nisem zakomplicirana oseba, ampak določene stvari pa pač bodo po moje in dovršene. Moja kuhinja ima del pobitega stropa, vmes prehod na balkon in že položena tla. Kar pomeni, da štemanje je out, s pobitimi stenami pa naj se igrajo dizajnerji. No in ko zadevo večkrat prespiš, mnogokrat meditiraš sredi prostora in čakaš na rešitev pride mizar. In zriše fantastično kuhinjo z vsemi željami. Nakar budget tega ne prenese. Nato greš v druge izvidnice in svetovanja po domovih prijateljev. Kakšne imate aparate? Kakšne rešitve glede tega in onega? Spet je treba vse prespati. Nato se zakadiš v skice in se odločiš kaj dejansko potrebuješ in si narediš plan B. Druga migrena je bela tehnika. Nisem še imela kuhinje, zato se na te aparate ne spoznam. Treba je zbrati veliko informacij in glede na kuhinjske izkušnje izbrskati primerne aparate. Branje forumov je izguba časa. Sama sem se ognila velikih centrev. Načeloma prebrskala vse reklamne letake in internetne akcije. Ampak razodetje je sledilo na prijateljski kavi, večji popusti so povezani z vezami! Veze rabiš povsod, tudi v oštariji, da dobiš mizo. In sedaj imam seznam želja v katerega lahko nabašem še male aparate in ostanem v budgetu. Happy! Drugi krog pogajanj z mizarji sledi v prihodnjih dneh/tednih. Definitivno si je za grajenje in opremljanje potrebno vzeti čas, prečesati vse sem in tja ter velikokrat počakati na boom trenutek. Poleg tega je dobro, da se zavedate da ste kot kupec vi v pogajalski poziciji! Dobro pa je tudi da se s partnerjem strinjata - drugače zna biti to še bolj zabavno. Ne pozabite tudi na osebno noto. Perfekcija je velikokrat nedomača, zato je kak home made fault čist ok :) Lastne napake so dopustljive!

Comments

  1. Niti ni tako zakomplicirano, če rešuješ vse na enem mestu (kuhinja + aparati)in potem dobiš vse istočasno (brez zapletov s transportom...). Predlog: http://www.zupanc-mizarstvo.si/
    LP

    ReplyDelete
  2. Aha, to je osebna izkušnja? oz kuhinjo uporabljate in ste zadovoljni?
    Po meri je v mojem primeru edina opcija, če želim da bo kokr tok zgledal. Aparate pa že mam :)

    ReplyDelete
  3. Njihovo kuhinjo imam, prav tako tudi hčerka.
    Prednost kuhinje po meri je, da res lahko sama izbiraš materiale, oblike in barve, poleg tega pa se pri zupancu lahko dogovoriš tudi za aparate in potem ob montaži dobiš vse istočasno...aja, aparate že imaš...OK.
    Sicer sem pri zupancu zaposlen kot montažer pohištva, zadnja leta iz delavnice gre veliko kuhinj in vsaka je nekaj posebnega, leta izkušenj pa so tudi garant za kakovost.

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža