Morning delight

Zadnje čase, ko si zjutraj manem oči je zjutraj še tema. Kar je zame še dodatni težavnostni dejavnik pri procesu vstajanja. No, ko se končno postavim na noge in odromam v kuhinjo, pa se začne jutranji rital. Kavica pride na vrsto v pisarni, doma pa najprej zalaufa mixer. Uporabljam ga skoraj vsak dan, zadnje čase pa se oglaša vedno glasneje in z nekimi čudnimi premori. Ni nobena firma in nič kaj preveč močen. Sokovnik pa je tudi že odelal svoje, še vedno stisne, vendar je precej odpada. Tako da sem se odločila, da v prihodnje enkrat investiram v polžastega.
No moja zadnja obcesija je avokado (ki je le še povečana obcesija odkar imajo v Hoferju že zorjen avokado). Poleg tega pa še azijske Naši hruške. Te so res bomba. Sicer pa vsebino prilagajam sezonski ponudbi. Sedaj so to hruške in jabolka. Veliko tudi zelene zelenjave.
Poleg sadja dodajam še kako pest orehov (še lanskih), ki jih bomo tudi kmalu pobirali po tleh. Chia semena, konopljine proteine ali pa ječmenovo travo. Za odpornost pa še camu camu.
Vse to pa zalijem z vodo ali pa kokosovim riževim mlekom.
V bistvu je to kar prava bomba za zjutraj ampak me nasiti za nekaj časa. Kasneje pa še kak domač jogurt. Zaradi glasnosti mixerja pa se tako ali tako zbudi cela hiša. Ja res ga mixa :)
Bodite nasmejani:)



Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža