Hribi so zakon - Mala Tičarica 2071 m

Hribovska mrzlica z zbiranjem žigov in vzdihovanjem nad razgledi, je v polnem razmahu.
V soboto sva štartala ob 6h iz planine Blato. Cilj: Mala Tičarica. Tam nekje nad Triglavskimi jezeri. Večino poti zjutraj sva prehodila sama, šele pri Štapcih sva srečala prvo večjo skupino ljudi. Vrh sva dosegla v 3:15 h. Osamljen gleda na dolino triglavskih jezer. Ponuja lepe razglede na okoliške špičke in daje navdih za nove ture avanture.
Nato sva jo mahnila do koče pri jezerih. Tam pa najdeš vse živo. Od pravih in pripravljenih planincev, zabavnih družin z malimi pohodniki, zmatranih turistov in pa osebe ki so šle na sprehod do jezer z odvezanimi supergami.
Kasneje je sonce navilo svojo moč in sva se odpravila nazaj. Nekje na pol poti sva še eno odremala v miru nekje stran od ljudi in okoli 15h prišla nazaj do avta. V dolini so se vsi trli okoli Bohinjskega jezera. Vročina pa vikend. Midva pa sva si želela le en fajn tuš in nekaj za pod zob.
Na poti domov sva sanjala o novih turah, čeprav sva imela tisti trenutek le še toliko energije da se uleževa na kavč in na hladno. Lubenica in kavč za konec poti. Jutri je nov dan...
















Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža