Gledamo z rokami

Majhen eksperiment:
Postaviš mali neznan predmet na vidno mesto. Ali pa neznan predmet, čudnih oblik in funkcij, torej navadnemu smrtniku nerelavantno. Vendar ker mimo hodijo radovedni ljudje, postane predmet zanimiv. Ko se človek odklopi od dela in gre na pavzo, mu je zanimiv še vzorec položenih ploščic. In vsak bo vprašal kaj je to in zadevo prijel v roke. Kaj je to?! (what makes you think i know?)
Takšni smo...gremo po oblačila, tipamo z rokami, gremo po kozmetiko, vohamo z nosom, gremo po čevlje, kupujemo z očmi. Ampak čutila so podzavestno prisotna in pomembna pri odločitvi. Mehek flis prijeten na otip, pretehta modni flis, ki kožo bode. Krema, pa naj bo še tako naravna, nikoli ne bo v moji košarici, če jo bom uporabljala tako, da bom morala knock-outirati nos. Če moški diši ko se mu zapopaš na vrat, se ti odprejo tudi oči in zastrižeš z ušesi.
Torej, kar je prijetno za oči mora biti zanimivo tudi za roke. Radovedni kot smo, smo kot malčki dajali pesek v usta in lizali fasado. Oh, čutila so čudovita :D

Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža