KAMSPORT

Lani je zaživel vikend športa in zabave v Kamniku, imenovan Kamsport. Tradicionalno se je nato odvil tudi letos. Dva večera koncertov, dva dni kolesarskih in triatlonskih dirk. V soboto se je odvijal mednarodni kolesarski kros pod okriljem Calcit bike team-a, v nedeljo zjutraj Maraton Alpe Scott in popoldne Triatlon Ambrož. Maraton Alpe je bil tokrat rekorden v udeležbi. Prava poslastica za cestne kolesarje. In za moje oči. Nekega dne bom imela dirkalca. In tudi free rajda. Popoldne smo formulce spet nastopile v ženski štafeti. Imele smo isto konkurenco in spet bile srebrne. Morda nam v tretje rata in bomo zlate. Ampak, bilo je zabavno tekmovanje za vse udeležence. Prav super organizacija.

Maraton Alpe je 133km dolga proga s skoraj 2000 m višincev. Gre od Jezerskega preko Pavličevega sedla, Logarske in Črnivca nazaj v Kamnik. Tokrat 760 kolesarjev. Vredno ogleda.

Takšni vikendi privabljajo gledalce, zato takšne prireditve podpiram. Mesto je treba oživeti. Avgusta prihaja Kamfest, ki ga že komaj čakam. Poletni večeri v starem mestnem jedru z dobrimi bendi. Pred časom je potekala v Kamniku tudi Adventure Race. Jeseni bi lako imeli kakšno tekaško prireditev, ki pa jo imam nekje v spominu – Maistrov tek ali nekaj podobnega. Športni eventi zbudijo ljudi, da se premaknejo gledat in navijat. Meni osebno so fajn štafete. Morda se jeseni res odločimo še za triatlon Bled ali pa štafeto Lovemena, ki pa je malo bolj zahtevna.

Super vikend, super navijači.

Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža