Bananin 'kruh'


Skleda prezrelih banan vedno vodi ali v muffine ali pa v bananin kruh, ki je v bistvu pecivo. Tehnicno je sladek in ima oreha, torej pecivo. Nad njem se lahko izživljaš z raznimi prelivi in vanj lahko das res vse kar zelis. Pred casom je bil enako popularen kot nutelina zvezda, ki pri meni se caka svoje rojstvo. Predvsem pa je njegova prednost, enostavnost. 
Enostavno vzames prezrele banane, jih prelijes z kokosovim maslom. V drugi posodi zmesas rjavi sladkor (ali kako drugi sladilo) in jajcka, moko, scep soli, sodo bikarbono ter nato zmesas z bananami. Uporabljam pirino moko. Na koncu dodam se oreha. Njami. Obstaja veliko receptov in veliko dodatkov, ampak ce ostanes pri enostavnih postopkih in sestavinah, zrelim bananam ni spasa - vedno bodo zmeckane. Na koncu prelijes v pekac in si ga kako uro vzames na izy. Skuhas cajcek in uzivas. Skoraj nikoli ne docaka njegovega namena - biti zajtrk. Malcajt! 

Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža