Down south

Iz Malage sva zjutraj šla na pot v Tarifo. Cilj je bil whale watching in okoliške plaže. Tokrat so naja ocurili s cestnino še za nazaj. Avtopista ni enako avtovia. No nima veze, pripeljeva, parkirava in kar takoj na obalo. Piha rahel vetrič, odprejo se kilometri peščenih plaž. Waaa awsome! Malce potacava po Atlantiku, ki je še vedno mrzel in odideva na kufetek. Krasen razgled za 1,5€. Kasneje sva odšla še en krog in na manjše predavanje o kitih in delfinih.



Torej v pasu Gibraltarja se nahaja kar nekaj vrst delfinov in kitov, kljub ogromnem morskem prometu. Najlažje se vidi delfine in največji je fliper, čeprav najbolj akrobatski je najmanjši navadni delfin. Sicer sem upala, da bodo orke, vendar zanje pravijo da, kadar so one na lovu za tunam, ni nikjer nobenega drugega. Še najpočasnejši kit pobegne iz ožine. So nevarne in precej pametne. Sicer pravijo, da se rade delajo neumne, vendar dobro vedo kaj delajo. Teta tam je tudi povedala, da so delfini v ujetništvu grozno nesrečni in delajo trike za hrano, samo zato ker jih stradajo. So pa tudi najbolj učljivi. Oh ta nepravičen svet, ne vem zakaj ne pustimo živalc tam kjer so. Torej vozili smo se kar nekaj časa predenj smo jih zagledali. Delfine in manjše ta počasne kite, pa tudi rep enega največjega kita. Če bi nas še malo vozili okol, bi cela barka prišla zelena nazaj, z mano vred. Tisto majanje v nedogled ni nič fino, ampak ko pa vidiš plavutke je pa nekaj posebnega.


Torej, dan je bil dolg. Sva v mestu Jerez de la Frontera in jutri greva na sherry in v zoo. Velikih mest imamo za nekaj časa dovolj. Free internet rocks :) enjoy.

Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža