Greva midva po svoje


Pozdrav iz vroče Španije in nadležno vroče Malaga, ampak nama je kul. 
Torej kratek povzetek za pretekle dni. Po planu pristaneva v Valenciji, potem malce medlava po letališču in se z metrojem odpeljeva do najinega hotela. Ugotoviva, da imava hotel precej daleč od mesta in po izstopu iz metroju spoznava pojem kulturni šok. Midva slovenčka v španskem getu. Najbolj bela in edina z ruzaki. Končno hotel, bolj hiša duhov. Na recepciji en mlad fant ugotovi, da v bistvu sploh nimava rezervacije od petka na soboto ampak od sobote na nedeljo. Jaiks, moja napaka. Ampak hiša duhov ima sobe na voljo. Soba ni soba temveč manjši stanovanje. Ok, kaj sedaj, treba je jest. Odpešačiva en krog, da se navadiva na špance in zaideva v neko pizzarrijo, kjer se znajdeva v pristni španski gostilni in uživava v ambientu. Top.


Zjutraj nazaj na letališče in domov. NE! Po avto in dalje. Sposojena navigacija je vredna več kot bi človk mislu. V prijetni klimi pičiva do Alicante. Precej turistična zadeva. Naučiva se, da je siesta z razlogom - vročina! Proti večeru jo mahneva v Cartageno. Tu pa je za vidit. Krasno mestece z zgodovino. Receptor hiti razlagati kaj vse morava pogledati. Pove tudi, da imajo ogromno obzidje, a vseeno so zgubili voljo. Pa naj ne   jeva paelle zvečer ker bova mela nočne more - pretežka. Očitno. Zadovoljiva se s tapasi in pivom. Špansko pivo je precej pitno.


Naslednji dan pičiva v Magalo in se na poti ustaviva še v Granadi in pogledava Alhambro. Ogromna zadeva. Skromnih 38 stopinj. V živem soncu sva čakala na karte, ampak se je splačalo. Priporočam jutranje ure. Precej stopljena sva odkruzala v Malago. Pristala na nekem festivalu in se napokala piščanca. Po rogličku, sladoledu in enem junk foodu, prava hrana kar paše. Danes sva na izy. Plaža, tapasi, pivo. Trenutno pišem v senci na balkončku in čakam na večer - siesta. Potrjeno imava tudi whale watching v Tarifi v sredo, juhu. Evo do next time, pozzz


Comments

Popular posts from this blog

Sankaška reportaža